Dieta Zen macrobiotica

Dieta macrobiotica

Dieta macrobiotica

Dietele macrobiotice sunt regimuri alimentare care au la baza o modalitate spirituala de abordare a vietii, diferit in totalitate de cel cvasi – occidental actual. Nu sunt recomandate decat daca pot fi urmate cu precautie extrema. Dieta Zen macrobiotica a fost folosita de catre calugarii buddhisti cateva sute de ani. Cercetatorii au inceput sa o studiez acum aproximativ 100 de ani, iar recent a devenit foarte populara in tarile vestice si printre staruri.

Dieta Zen macrobiotica este foarte populara din cauza principiului sau cel mai important: omul trebuie sa traiasca in armonie cu natura printr-o dieta echilibrata, un stil de viata activ si prin respect pentru mediul inconjurator.

Elementele de baza ale dietei Zen sunt: orezul, laptuca (salata) si mar. Ea dureaza doua saptamani si se pot pierde pana la patru kilograme. Insa, aceasta dieta este interzisa persoanelor cu deficit de sodiu si tensiune scazuta.

Structura pentru doua saptamani ale dietei Zen: se pot consuma doar verdeturi, unele fructe (citrice, mere si capsuni) si orez integral. In cazul condimentarii orezului se poate recurge la plante aromatice si/sau piper. Fiecare inghititura trebuie mestecata de 50 – 100 de ori. In cazul bauturilor se recomanda ceaiul chinezesc.

Avantajul acestei diete Zen macrobiotica este ca asigura scaderea in greutate in timp record. Dezavantajul ei este ca este foarte monotona si poate fi greu de urmat. Oricum, nu e voie sa fie prelungita peste perioada indicata.

Pentru ca lumea din ziua de azi este diferita de stilul de viata Buddhist, au fost adaugate si alte principii: se poate consuma peste proaspat ocazional, insa carnea si produsele lactate doar in cantitati limitate.

Dr. Gheorghe Soare, Medic primar endocrinologie, medic principal medicina interna, este de parere ca: „Pericolele acestei diete sunt foarte mari, deoarece provoaca o carenta de vitamine B12, C, A si D, fier si calciu. In unele cazuri, se poate ajunge la anemie si scorbut.”

Dr Oz va recomanda 2 produse noi cu efecte foarte bune de slabire care au aparut in Romania!

Primul produs Recomandat de Dr Oz, ORIGINAL si foarte bun la slabire la ora actuala este Cetona de Zmeura. Este recomandata de Dr OZ cu efecte foarte bune la slabire! Puteti incerca Cetona de Zmeura vizitand site-ul www.cetona de zmeura.ro

Al Doilea produs Recomandat de Dr Oz cu Efecte miraculoase la Slabire si Pierdere in Greutate este African Mango 2400! Este cel mai puternic produs pe baza African Mango din Angliaa. Are efecte foarte bune la Slabire si Pierderea in Greutate. Vizitati site-ul www.mango african.ro pentru mai multe detalii !Related Posts

This entry was posted onMonday, September 3rd, 2018 at 4:47 am and is filed under Diete de Slabire. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.