Cauzele ridurilor

Ridurile sunt ridurile și ridurile care apar din cauza scăderii elasticității pielii. Odată cu vârsta, producția de fibre de colagen, care sunt responsabile pentru atașarea pielii la mușchii feței, este distrusă și redusă. Derma își pierde cadrul și se lasă.

De ce zona din jurul ochilor este acoperită mai întâi cu o rețea de riduri? Răspunsul este simplu. Situația este că aici derma este cea mai fină și mai sensibilă, orice schimbare a corpului și influențele externe afectează starea acestuia. În plus, expresia feței zonei este foarte activă: intermitent, zâmbitor etc., iar toate acestea nu pot afecta decât tinerețea pielii.

În general, toate ridurile pot fi împărțite în trei tipuri principale:

  • primul (asociat cu umiditate scăzută, insuficientă sau cu expresii faciale hiperactive);
  • cutanat (apare după 30 de ani, mai profund, provoacă colapsul fibrelor de colagen);
  • profund (apare la maturitate, aproape imposibil de scăpat, vor fi necesare câteva proceduri estetice severe).

Momentul apariției celor trei categorii depinde de mulți factori. Și dacă procesul de îmbătrânire imediată nu poate fi oprit, acesta poate fi întârziat. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să știți ce poate provoca modificări legate de vârstă.

Îngrijire inadecvată

Derma subțire a pleoapelor necesită hidratare. În caz de lichid insuficient, se pierde și flexibilitatea. Drept urmare, pielea își pierde capacitatea deplină de a se vindeca după mișcările feței, iar ridurile rămân la locul ridurilor.

Și nu toate produsele cosmetice sunt capabile să ofere acest conținut de umiditate atât de necesar. Utilizarea unei creme de față în jurul ochilor poate avea efectul opus, și anume să o usuce în continuare. În plus, utilizarea produselor agresive, cum ar fi produsele care conțin alcool, poate fi o greșeală în îngrijire.

Efect asupra mediului

Ridurile timpurii de sub ochi pot fi cauzate și de factori externi. Mai presus de toate, schimbările de temperatură afectează dermul. Este imposibil să protejați fața de îngheț iarna și de căldură vara. În acest fel, vremea afectează starea pielii, făcând-o mai uscată. Razele soarelui sunt, de asemenea, extrem de negative. Acestea provoacă o descompunere accelerată a fibrelor de colagen și provoacă scindare suplimentară.

Pielea pleoapelor poate reacționa cu apariția de pungi și vânătăi, chiar și în stare de rău normală. Și probleme mai grave sub ochi pot duce la apariția unei rețele de riduri. Situația este că, în cazul unei defecțiuni a organelor interne, saturația țesuturilor cu substanțe utile și oxigen este deteriorată. Excreția normală a toxinelor încetează. Ca urmare, epiderma devine mai uscată și mai sensibilă, deoarece nu primește o nutriție adecvată.

Stil de viață prost 

Inutil să spun, cât de mult îți afectează obiceiurile proaste pe piele? Ele pot provoca riduri, pigmentare și, de obicei, accelerează semnificativ procesul de îmbătrânire. Fumatul și băutul perturbă metabolismul oxigenului, ceea ce duce inevitabil la deteriorarea pielii. Lipsa alimentelor sănătoase afectează și aspectul epidermei. Ai nevoie de vitamine, în special A, E și C, precum și de minerale.

Un alt grup al acestor factori poate fi atribuit lipsei unui somn sănătos și complet. Îmi este imposibil să nu observ cât de plictisitoare și dureroasă este pielea ochilor mei după o noapte nedormită. În mod similar, este afectat de suprasolicitare nervoasă, stres constant, disfuncție a sistemului nervos.

Expresii faciale active

Este greu să scapi de mișcările feței, deoarece nu le putem controla pe deplin. Dar totuși reduceți cantitatea de contracții musculare nedorite. De exemplu, purtarea de ochelari de soare, ochelari de vedere și lentile elimină nevoia de agitație constantă și, ca urmare, întârzie apariția ridurilor profunde sub și în jurul ochilor.

Îngrijirea pielii din jurul ochilor este adecvată

Îngrijirea pielii din jurul ochilor este un set de măsuri și reguli care trebuie respectate pentru a menține tinerețea acestei zone cât mai mult posibil. Atenția asupra pielii din jurul ochilor ar trebui să înceapă după douăzeci de ani, deoarece primele pliuri apar cel mai adesea la această vârstă, iar prevenirea este mult mai ușoară decât îndepărtarea celor existente.

În primul rând, datorită subțirii excesive a pleoapei, ar trebui evitate efectele cosmeticelor agresive: alcalii, acizi, alcool și alte substanțe cu proprietăți de uscare. În al doilea rând, trebuie să alegeți crema potrivită pentru dvs., adecvată texturii, compoziției și calității dvs. Pentru mai multe informații despre ceea ce face o cremă bună, citiți-o aici. În al treilea rând, tratamentul mai intensiv, inclusiv utilizarea diferitelor măști, nu trebuie neglijat.

Trebuie să-ți construiești rutina zilnică. Aceasta trebuie să includă un somn complet cu o durată minimă de 8 ore. Poate doriți să vă examinați dieta, incluzând cât mai multe fructe și legume proaspete, precum și alte alimente bogate în vitaminele A și C (cum ar fi morcovii, peștele, afinele, măceșele, algele, citricele etc.). În același timp, este foarte important să respectați regulile de băut – o saturație suficientă a fluidului intern al corpului permite pielii să mențină hidratarea.

Este foarte benefic pentru întregul corp și mai ales pentru starea pielii dacă cheltuim mult aer proaspăt. Saturația celulelor cu oxigen îmbunătățește bunăstarea, face tenul mai sănătos, reduce vânătăile din jurul ochilor.

Îngrijirea dermei pleoapelor constă chiar din lucruri mărunte precum postura potrivită pentru somn. Dacă doriți să întârziați apariția ridurilor din jurul ochilor, trebuie să lăsați obiceiul de a dormi în stomac, deoarece această situație contribuie la întinderea nedorită a epidermei și la formarea ridurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *