Disfuncție erectilă

Disfuncția erectilă este atunci când rigiditatea penisului nu este suficientă pentru a începe sau a termina actul sexual. Acest lucru se poate datora bolilor, precum și cauzelor spirituale. Problema este mai frecventă cu diabetul sau alte boli metabolice, probleme hormonale, hipertensiune arterială, colesterol ridicat.

Pe lângă bolile cronice, vârsta mai mare este și un factor de risc. Pe lângă primele, depresia și anxietatea pot fi cauze psihice clasice, dar și stresul crescut. În cazul depresiei, problema este cauzată de scăderea dorinței sexuale. Tulburările de personalitate pot duce, de asemenea, la probleme de erectilă.

Motive complexe

  Disfuncția erectilă poate fi cauzată și de probleme neurologice, cum ar fi scleroza multiplă, dar poate fi cauzată și de leziuni dacă afectează măduva spinării. Bolile prostatei pot fi, de asemenea, considerate ca fiind o cauză. Obezitatea determină, de asemenea, o scădere a poftei de mâncare și, prin urmare.

O disfuncție erectilă indirectă, deoarece reduce producția de testosteron, al cărui nivel adecvat este esențial pentru libido și erecție adecvate. Anumite medicamente, cum ar fi antihipertensivele și antidepresivele, cresc, de asemenea, șansele de disfuncție erectilă. Consumul excesiv de alcool și consumul de droguri pot provoca, de asemenea, astfel de probleme.

Anchetă diversificată

Deoarece disfuncția erectilă nu este de obicei o singură cauză, este necesar ca fundalul problemei să fie întotdeauna explorat cu atenție, iar cei afectați să fie investigați corespunzător. Acest lucru este, de asemenea, important, deoarece problema poate apărea chiar ca primul simptom al unei boli.

După efectuarea istoricului medical și interogarea completă a pacientului, medicul efectuează, de asemenea, un examen fizic, care include un examen de prostată. Eșantionarea sângelui este, de asemenea, necesară, deoarece cunoașterea valorilor de laborator și a nivelurilor hormonilor este esențială pentru a explora cauzele.

Ecografia poate fi utilizată pentru a determina dacă există o tulburare circulatorie în interiorul penisului, orice anomalii structurale și un dispozitiv separat pentru măsurarea tensiunii arteriale în penis. De asemenea, medicul va folosi un examen separat pentru a afla dacă există vreo tulburare neurologică. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a afla cauzele psihologice.

Tratați cauza

Examinarea trebuie să stabilească dacă disfuncția erectilă se datorează în primul rând unor cauze organice sau mentale, iar tratamentul trebuie început numai cu aceste cunoștințe. Dacă factorii de stil de viață sunt implicați în fundal, atunci schimbările stilului de viață sunt importante și dacă cauzele organelor bine identificabile sunt esențiale, este esențial să le abordăm.

Din motive psihice, psihoterapia poate oferi o soluție. Acest lucru poate fi necesar și din motive organice, deoarece disfuncția erectilă în sine poate provoca probleme mentale și poate provoca un fel de cerc vicios.

Cauzele organice sunt de obicei tratate cu medicamente sau înlocuirea hormonilor, dar poate fi necesară și utilizarea dispozitivelor de vid, cum ar fi o pompă pentru penis. Printre tratamentele invazive, poate fi luată în considerare auto-injectarea, dar există și supozitoare care pot fi plasate în uretra.

Dacă nici acestea nu sunt soluția, pot efectua și intervenții chirurgicale, deși acest lucru se întâmplă rar. Dacă da, se intenționează îmbunătățirea alimentării cu sânge arterial a pelvisului și penisului. Ocazional, poate fi implantată o proteză a penisului. Aceasta înseamnă că un implant este plasat pe ambele părți ale penisului, care pot menține o erecție.

Opțiuni terapeutice:

Procedurile actuale de terapie sexuală sunt de scurtă durată și directive. Durata medie a tratamentelor este de 15-20 de sesiuni. În timpul terapiei, scopul este de a rezolva plângeri sexuale specifice, nu de a restructura personalitatea.

În timpul terapiei, cuplurilor li se pot da sarcini de făcut acasă.

  • Există mai multe metode de terapie sexuală, unii dintre pașii principali tipici sunt descriși:
  • Definirea problemei, explorarea unei povești de viață sexuală. Se poate recomanda o examinare a organelor pentru a exclude orice problemă de origine organică sau pentru a le trata corespunzător.
  • Definirea principiului responsabilității reciproce. Că problemele sexuale sunt frecvente, indiferent cu cine sunt.
  • Furnizarea de informații, educație sexuală, abordări anatomice, fiziologice, psihologice.
  • Schimbarea atitudinii. Modificarea convingerilor problematice despre sexualitate care inhibă capacitatea de reacție și plăcerea sexuală.
  • Prin eliminarea anxietății de performanță și a rolului de observator, prin imersiune senzuală și plăcere nerevendicată. Cel mai adesea, anxietatea de performanță se află în spatele problemelor erectile. Dar, din păcate, pe tărâmul sexual, cu cât dorim mai conștient să mergem bine, cu atât mai puțin ne putem preda experienței, deci nu o putem forța să meargă, dimpotrivă, este mai bine să învățăm cum să ne predăm experienței și nu vreau să mă conformez. De multe ori, putem interveni terapeutic recomandând cuplurilor să se abțină de la actul sexual pentru o perioadă de timp.
  • Îmbunătățirea abilităților de comunicare și a tehnicilor de dragoste între părți.
  • Schimbarea stilului de viață negativ și a interacțiunilor soțiale

Fiecare bărbat are dreptul la o viață sexuală fericită și satisfăcătoare, fă-o pentru el!

Dacă sunteți conștienți de problemele de mai sus? 

Având în vedere că problemele sexuale din viața noastră pot fi rareori depășite cu voința, este recomandat să solicitați ajutor profesional dacă aveți oricare dintre simptomele de mai sus. Dacă simți că ai nevoie de ajutor, nu întârzia! Explorarea, depășirea și găsirea de noi alternative la cauzele simptomelor vă pot permite să priviți din nou cu viitor cu bucurie și încredere.