9 posibile efecte secundare ale dietei ketogenice

Cu siguranță ați auzit și de populara dietă ketogenică, care promite să reducă drastic aportul de carbohidrați și să mărească grăsimile, ducând la pierderea rapidă în greutate. Cu toate acestea, rețineți că, pe lângă kilogramele pierdute, pot apărea și alte efecte secundare neașteptate. Acestea includ pozitivul, dar neplăcut și chiar periculos. Asigurați-vă că vă pregătiți pentru următoarele înainte de a vă pofti dieta!

Te simți epuizat și chiar bolnav

Unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale unei diete ketogene este starea de rău. Datorită aportului minim de carbohidrați, organismul intră într-o stare de cetoză, care este însoțită de simptome precum cefalee, oboseală cronică, dureri musculare, diaree și greață. Acestea sunt o parte naturală a obținerii corpului dvs. de a obține energie din grăsimi în loc de combustibilii săi naturali, carbohidrați. Din fericire, pe măsură ce corpul tău începe să se adapteze la noua sa sursă de energie, vei fi mai bun. Cu toate acestea, acest lucru poate dura săptămâni.

Pierderea în greutate începe repede, dar o parte semnificativă din kilogramele pierdute revin

Unul dintre secretele popularității dietei ketogene este că nu numai că promite, ci chiar începe rapid pierderea în greutate. Acest lucru se explică prin faptul că carbohidrații rețin mai multă apă decât grăsimile sau proteinele. Deci, de îndată ce începeți să eliminați drastic carbohidrații, apă suplimentară vă va părăsi corpul împreună cu urina.

Ca urmare, echilibrul se va afișa brusc semnificativ mai puțin și, de asemenea, vă veți găsi mult mai tonifiat în oglindă. Dieta ketogenică, pe de altă parte, nu numai că conduce apa, dar este, de asemenea, eficientă în descompunerea grăsimilor, conform cercetărilor efectuate până în prezent. Cu toate acestea, această dietă prezintă riscuri semnificative pentru sănătate pe termen lung și este dificil de întreținut, astfel încât kilogramele vor pierde cel mai probabil înapoi.

Evitați atacurile foamei

Diferitele diete sunt de obicei însoțite de foame și pofte constante de mâncare. Cu toate acestea, dieta ketogenică este o excepție, adepții săi au mai puțină foame și nu toate gândurile lor se învârt în jurul alimentelor, potrivit unei meta-analize care utilizează 26 de studii.

Nici o explicație științifică nu a fost găsită până acum, dar poate fi probabil legată de faptul că grăsimile și proteinele sunt mai saturate. În plus, o dietă săracă în carbohidrați reduce producția de grelină, un hormon al foamei.

Îți este sete în permanență

Nu vă mirați dacă beți toată ziua în timpul dietei. Veți avea o sete semnificativă din cauza drenajului suplimentar. Din păcate, nu există nicio orientare generală pentru cantitatea de lichid de consumat în timpul unei diete. De acolo, puteți vedea că corpul dvs. este suficient de hidratat pentru a vă face urina limpede sau galben pal.

Ai nevoie

Din păcate, constipația este experimentată de aproape fiecare dietă ketogenică, așa că nu vă mirați dacă apare și la voi. Prin reducerea glucidelor, pătrunde semnificativ mai puține fibre în organism. Ar trebui să vă luați rămas bun de la toate alimentele bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale, fasolea și fructele.

Toate acestea sunt asociate cu scurgerea multă apă, astfel încât este garantată perturbarea funcției intestinului și a mișcărilor intestinale. Aveți mare grijă să obțineți suficiente fibre pentru corpul dvs. din alimente care sunt, de asemenea, permise în dieta dvs., cum ar fi avocado, semințe, legume fără amidon și fructe de pădure.

Pielea ta este mult mai curată

Suferiți de acnee? Avem vești bune pentru dvs., dieta ketogenică se schimbă semnificativ, mai ales dacă ați fost dependent de zahăr până acum. Prea mult carbohidrat gol este responsabil pentru apariția acneei, proprietățile sale inflamatorii și producerea de hormoni de către ulei. Prin urmare, reducerea aportului de carbohidrați poate îmbunătăți în mod semnificativ starea pielii.

Creierul tăie mai bine

Nu este un secret faptul că carbohidrații, în special cei rafinați, provoacă fluctuații ale zahărului din sânge. Din această cauză, dacă mănânci mai puțin din ele, îți poți stabiliza nivelul zahărului din sânge. S-ar putea să simțiți acest lucru în viața de zi cu zi, deoarece veți avea mai multă energie, mintea va fi mai bună și veți pofti mai puțin zahăr.

Rinichii pot fi deteriorați

Aportul excesiv de proteine ​​tulpină rinichii. Deși dieta ketogenică este cunoscută sub numele de dietă grăsime-grăsime, majoritatea adepților săi exagerează și cu proteinele. Ei consumă prea multă carne, aducând în corp mai multe proteine ​​decât ar fi recomandat. Desigur, totul depinde de starea actuală a rinichilor. Acesta este motivul pentru care este recomandabil să consultați un medic sau să solicitați ajutorul unui dietetician înainte de a începe să vă ketogenizați .